JERE-IJAS-JA-MTP-1920-WEB

JERE IJÄS JA MONACON TYÖVÄEN PALLOILIJAT
Feat. Maija Sariola
Kii sussa
ISRC: FI-TCR-20-00054
TEXCDS 1061
UPC: 6417698208566

Jere Ijäs (Composer)
Jere Ijäs (Lyricist)
Jere Ijäs (Arranger)
Tom Nyman (Arranger)
Anssi Nykänen (Arranger)
Väinö Karjalainen (Mixer)
Väinö Karjalainen (Engineer)
Svante Forsbäck (Mastering)

Julkaisu: 22.05.2020

Jere Ijäs ja Monacon työväen palloilijat on uusi trio, johon kuuluu Jere Ijäs, Anssi Nykänen ja Tom Nyman. Kuten usein bändin nimissä käy, jokin tarinan alkumetreillä heitetty läppä bändin nimestä jää bändin nimeksi. Muitakin mietittiin ja lähellä oli, ettei meistä tullut Jere Ijäs Ny band (herrojen Nykänen ja Nyman sukunimien alkukirjaimet). Loppumetreillä kuitenkin huomattiin kirjoitusasun olevan ruotsiksi kielioppivirhe, koska oikea muoto olisi kuulunut nytt band. Emme halunneet vaikuttaa tyhmiltä ja niin meille valikoitui kuninkaallisempi nimi.  Tietyllä tavalla kuninkaallinen ”Ny-komppipari” onkin. Ja molemmat ovat päässeet asemaansa tekemällä sitä itseään, eli musiikkia ja tekemällä sitä paljon.

Kun kuulin Tomaa  Laika & The Cosmonautsin kanssa ensimmäisen kerran keikalla, ymmärsin bassonsoitosta enemmän. Ymmärsin ja en ymmärtänyt, koska sain samalla lisää kysyttävää. Anssia taas todistin kerran vuosia sitten Jeff Porcaron muistoksi järjestetyssä illassa Tavastialla. Paikka oli täynnä suomalaisia huippurumpaleita. Illan edetessä ja rumpalien vaihtuessa ajattelin nuorena muusikonalkuna, että on aivan sama kuka enää tulee lavalle. Kaikki soittivat niin järjettömän hyvin. Viimeisenä jakkaralle kuitenkin istui Nykänen ja tajusin meiningin vielä sen pienen kuuluisan piirun verran paremmaksi. Ei ole yhdentekevää kuka soittaa. Lätkänpelaajia lainatakseni: Hyvien kanssa on helppo pelata.

Totta kai MoTyPa tarvitsee verkkarit tai vähintään t-paidan, mutta aloitetaan kuitenkin julkaisemalla musaa. Ensimmäinen kappale on nimeltään Kii sussa. Mukana vierailee Maija Sariola. Maijan näin ekan kerran esiintymässä Sibelius-lukion lavalla, kun hän lauloi Tina Turneria. Maijan puolesta ei tarvinnut jännittää silloinkaan. Se kävi välittömästi selväksi. Maija on sittemmin tehnyt vakuuttavaa uraa Club For Fiven sopraanona. Suurkiitos Maijalle koko bändiltä, kun tuli mukaan tälle raidalle! Tämän kappaleen ja tulevan albumin julkaisee Martsa Heikkisen Texicalli-levy-yhtiö. On mahtava saada kappaleet kaikkien kuuluville. Albumin äänitti analogisesti Väinö Karjalainen.  JERE IJÄS

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00