Kuvat: Vera Melleri

Herra heinäkuu – 2021 remaster

 

Kanervan aurinkoinen debyytti täyttää tänä kesänä 10 vuotta ja sen kunniaksi Texicalli Records julkaisee 4.6. kappaleesta uudelleenmasteroinnin.

Vuonna 2011 julkaistu Herra heinäkuu oli “Kanerva ja Sähköpoikabändin” äänittämän EP:n nimikkokappale, joka syöksähti suoraan ahkeraan rotaatioon Radio Yle Suomen soittolistalle. Biisi on soinut siellä nyt vuosikymmenen ajan aina heinäkuun koittaessa.

Kanerva ja Sähköpoikabändi (Joonas Saikkonen- kitara, Eero Tikkanen- basso, Lauri Alhojärvi- rummut) toimi vuosina 2008-2011 ja oli eritoten Kanervan ensikosketus yhtye-elämään.

Yhdessä joukko keikkaili ahkerasti mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa ja alkoi nauttia jonkinmoista kulttimainetta persoonallisen musisoinnin ja meiningin ansiosta. Keikkamyyjäkin saatiin, Lotta Savolainen möi Little Bookerin kautta mm. Yonaa ja Aino Vennaa, joiden kanssa yhtye teki paljon yhteiskeikkoja.

EP äänitettiin maaliskuussa 2011 Magnusborgissa Porvoossa. Äänittäjänä ja miksaajana toimi Tommi Vainikainen, ja Tommin ansiosta Herra heinäkuusta tuli tarttuva ja kepeästi rullaava kesäbiisi.

Kolmen kappaleen EP:tä myytiin keikoilla ja siitä otettu pieni 300 kpl painos myytiin nopeasti loppuun.

Herra heinäkuu ei ole ollut muutamaan vuoteen missään kuultavissa, mutta nyt se palaa stream-palveluihin pölystä pyyhittynä, Pauli Saastamoisen Finnvoxilla masteroimana.

KANERVA
Herra heinäkuu (Remastered)
Kesto: 3:03
TEXCDS 1102
ISRC: FI-TCR-21-00027
UPC: 6417698001167
Julkaisu: 04.06.2021

Sävellys ja sanoitus: Kanerva Salomaa
sov. Kanerva, Joonas Saikkonen, Eero Tikkanen, Lauri Alhojärvi

Kanerva: kitara, laulu, koskettimet
Joonas Saikkonen: kitara, laulu
Lauri Alhojärvi: rummut, perkussiot
Eero Tikkanen: basso

Äänitys ja miksaus: Tommi Vainikainen
Masterointi: Pauli Saastamoinen

Kannen kuva: Vera Melleri

KANERVA @ SOCIAL MEDIA

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00