Kuvat:  Marek Sabogal

Sisidisko julkaisee ensimmäisen singlensä “Saturnuksen renkaat”. Vuokko Hovatan ja Kalle Chydeniuksen yhtye on säveltänyt ja sanoittanut uutta musiikkia lapsille ja heidän vanhemmilleen. EMMA -museossa ensi-iltansa maaliskuussa 2021 saanut kokonaisuus on seikkailu avaruudessa. Koti-ikävältäkään ei vältytä kun kaksikko suuntaa diskoraketin aurinkokuntamme reunamille ennen u-käännöstä. Kuusi biisiä sisältävä EP julkaistaan syksyllä 2021.

 

Halusimme tehdä musiikkia, joka kumpuaa omista musiikkimuistoistamme ajalta kun olimme itse lapsia. Kuuntelimme ja diggasimme paljon muutakin kuin vain lapsille suunnattua musaa – iskelmää, diskoa ja vetäviä aiheita. Aiemmin yhtyeemme on esittänyt cover-biisejä, mutta innoituimme tekemään materiaalia itse kun avaruus teemana tuntui houkuttelevalta, Hovatta ja Chydenius kertovat.

Olemme molemmat kiinnostuneita tieteistä ja suomen kielen suunnattomasta kapasiteetista ilmaista asioita. Oli luontevaa, että Kalle otti vastuun tuotannosta. Hämmentävimmältä tuntuu että Saturnuksen renkaat on kirjoitettu juuri ennen pandemiaa. Se käsittelee arkisia tapaamisia, joita nyt on ikävä. Kuka olisi viime aikoina halannut ketään uimahallissa?, he jatkavat.

 

Singlen julkaisee Texicalli Records Oy.

Keikkamyynti ja haastattelupyynnöt toistaiseksi Sisidiskon facebook-sivun kautta.

SISIDISKO
Saturnuksen renkaat
TEXCDS 1101
ISRC: FI-TCR-21-00026
UPC: 6417698001174
Säv./san.: Vuokko Hovatta, Kalle Chydenius
Tuotanto: Kalle Chydenius
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox Studiot
Julkaisu: 04.06.2021

SISIDISKO @ SOCIAL MEDIA

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00