Emma -palkittu saksofonisti Markus Holkko on tunnettu mm.superyhtyeen U-Street All Stars jäsenenä. Hän on vaikuttanut myös muissa yhteyksissä, muun muassa Groove Conventionissa sekä Eternal Erection -yhtyeessä. Hän on keikkaillut myös oman Markus Holkko Quartetinsa sekä Lightboxer-yhtyeensä kanssa.  Taannoin Holkko asui New Yorkissa, soitti klubeissa ja äänitti EP -levyllisen uutta musiikkia paikallisten huippujen kanssa. Maailmanluokan äänite!
Kolmisen vuotta sitten matkustin Pohjois-Amerikkaan etsimään itseäni tai jotain tai ainakin kunnon jameja. No, jameja sieltä ainakin löytyi ja näistä kuvioista myös muusikot studiosessioon, jonka satoa tämä julkaisu on. Äänitykset tehtiin Pencil Studiolla, Brooklynissä, New Yorkissa ja biisit työstin Upper East Sidellä sijaitsevassa pianollisessa huoneessani, jota minulle suosiollisesti vuokrasi jazzlaulaja-historioitsija-vapaa sielu Jaron K Eames (Tsekatkaa tää hahmo!)
EP:n muut soittajat, Lex Korten, Adam Olszewski ja Jongkuk Kim ovat New Yorkissa vaikuttavia jazzmuusikoita ja he hoitivat homman hienosti ja mainittakoon vielä, että tässä sessiossa kaikilla oli nuotit edessään enemmän tai vähemmän ensimmäistä kertaa, mukaan lukien allekirjoittanut.  – Markus Holkko

Kuva: Tanu Kallio

MARKUS HOLKKO
East Side Up!
TEXCD 171
UPC: 6417698001846

Biisit:

  1. Just Make It Fast
  2. East Side Up!
  3. I See Good Intentions
  4. Dental Experimental

Julkaisu: 20.09.2021

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00