Kuuntele @ SPOTIFY

KIELO KÄRKKÄINEN

Laulajan muotokuva

TEXCD 167

UPC: 6417698002102

Julkaisu: 24.09.2021

Kielo Kärkkäisen ilmaisulle on ominaista sen luoma tavattoman intiimi ilmapiiri, joka tuo mieleen Joni Mitchellin ja Joan Beazin kaltaiset taiteilijat.

Joku voi määritellä Kielon musiikin folkiksi, toinen puhuu laulelmasta ja kolmas panee merkille jazzilliset ainekset.

Uudella levyllä hiipivät mukaan myös brasilialaiset ja afrokuubalaiset rytmit. Ainekset ovat moninaiset, mutta niistä muodostuu luontevasti rikas ja raikas kokonaisuus. Pääosa kuuluu luonnollisesti Kielon laululle ja sanoille, mutta myös säestävien muusikoiden rooli on vahva.

Matti Salo (kitara) ja Sami Sippola (saksofoni) kuuluvat keikkailevaan trioon, jota levyllä täydentävät Janne Tuomi (rummut), Ville Rauhala (basso), Saku Järvinen (piano), Maija Halme (laulu), Juho Kanervo (sello) ja Anri Tuohimäki (viulu). Tällä joukolla syntyy paljon puhuvia sovituksia.

Tekijän sanoin: Tämä levy on kirjoitettu laulamiselle, hyvälle opettajalle. Levyä tehtäessä mietin, mitä meille tapahtuu, kun toinen ihminen laulaa tai me laulamme itse ja muut kuuntelevat. Piirsin paperille tyhjän tilan: mitä hyvänsä voi tapahtua ja parasta on, ettei sitä tarvitse yrittää kuvata. Ehkä laulajalle riittää, että tuntee tapahtuvan ja osaa pitää sitä ylimmässä arvossa.” Tule (2017) oli lupaava ja antoisa esikoislevy. Seesteisen vähäeleinen Keitä me olemme (2019) vei Kielon maan laulavien lauluntekijöiden valiojoukkoon. Laulajan muotokuva osoittaa, että sanottavaa ja laulettavaa riittää vaikka elämän mittaiselle uralle. Kuunnella mitä meissä tapahtuu on laulajan työtä.

Kielo Kärkkäinen LINKIT

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00