Monna-Ertsi-Ritsa

Monna Kamu, Eero Ojanen, Pentti Saaritsa – Mutta minulle ei olisi rakkautta…

 

Pentti Saaritsan vapaamittaiset runot innostivat Eero  Ojasen säveltämään nämä levyllä kuultavat laulut noudattaen klassisen musiikin perinnettä,  jossa piano ja laulu ovat tasavertaisessa asemassa, kulkevat käsikkäin. Mikä ilo onkaan laulaa näitä Ojasen syvästi ajateltuja sävellyksiä jotka Saaritsan monivivahteiset runot ovat saaneet aikaan.  Monna Kamu

Monna Kamu on monipuolinen muusikko, jonka kiinnostus ja uteliaisuus on vienyt moneen. Soittamista ja erityisesti laulamista kaikki tyynni – Radion nuorisokuoro, Radion Sinfoniakuoro, Savonlinnan oopperajuhlakuoro, Koiton Laulu, Agit Prop. Yhdessä musisoiminen isoissa ja pienissä porukoissa eteni 1980 -luvulla myös duoyhteistyöhön säveltäjä Kaj Chydeniuksen kanssa. Eero Ojasen kanssa Monna on musisoinut erityisesti 2010 -luvulta lähtien.

Eero Ojanen on jazzpianisti, säveltäjä ja kapellimestari.  Ojanen toimi jo 1960 -luvulla mm. Pekka Pöyryn yhtyeessä sekä Otto Donnerin Treatment -kokoonpanossa. Ojanen on kirjoittanut myös teatterimusiikkia ja baletteja (mm. Seitsemän veljestä) sekä vasemmistolaisia poliittisia lauluja.

Pentti Saaritsan runoja Ojanen pitää erityisen musikaalisina.

Niissä on aina jokin enemmän tai vähemmän selkeä rytminen rakenne.  Rakenne, joka ilmenee luonnollisesti sanojen rytmissä mutta myös siinä, miten runojen ajatus sykkii ja etenee.”

 “Pentti Saaritsa osaa poimia pieniä arjen detaljeja ja laajentaa ne yllättäen kosmisiin mittoihin. Hänen runoissaan on läsnä luonto, ihminen, ihmiskunta ja koko maailmankaikkeus”

Ansioistaan jazzin saralla Eero Ojanen palkittiin Suomen Jazzliiton Yrjö -palkinnollavuonna 1969. Vuonna 1983 hän vastaanotti Jussi -palkinnon musiikistaan elokuvaan “Haaveiden kehä”.

TEXCD-180-WEB-1080PX-2.0

MONNA KAMU, EERO OJANEN, PENTTI SAARITSA
Mutta minulla ei olisi rakkautta…
TEXCD 180
UPC: 6417698008845

Tracks:

Yökappale
Iskelmä
Unimies
Elegia IV
Talvilintu
Vanha rakkaus
Eräs lapsi ei nuku
Näky 1
Harmaa kevät
Vaeltajan syyslaulu
Mutta minulla ei olisi rakkautta
Vesper
Oodi pianolle

Sävellykset: Eero Ojanen
Sanat: Pentti Saaritsa

Monna Kamu – laulu
Eero Ojanen – piano

Risto Hemmi – äänitys, miksaus (Finnvox Studiot Oy)
Pauli Saastamoinen – masterinti (Finnvox Studiot Oy)

Maalaus: Jyrki Arnikari (1947-2022)

Kuuntele @ Spotify

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00