LIGHTBOXER feat. Sounds of Mercy. 06.10.2023.

LIGHTBOXER feat. Sounds of Mercy
LIGHTBOXER feat. Sounds of Mercy

LIGHTBOXER feat. Sounds of Mercy
Violet And Red
TEXCD 186
UPC: 6417698013054
Julkaisupäivä: 06.10.2023
Julkaisija: Texicalli Records Oy

BIISIT:
1. Violet And Red
2. From Here To Infinity
3. Vincent
4. Above Sea Level
5. Rapid Transit

Suomen kärkiartisteista koostuva Lightboxer-kvintetti julkaisee kauan odotetun kolmannen pitkäsoittonsa. Tällä kertaa sävellyksistä vastaavat kitaristi Aki Haarala ja saksofonisti Markus Holkko liittyivät yhteen laulaja Jepa Lambertin luotsaaman gospelkuoro Sounds of Mercyn kanssa.


6.10.2023 ilmestyvä Violet And Red-levy sai alkunsa, kun Haarala kuuli Sounds of Mercy -kuoron kirkkokonsertin ja innostui kokeilemaan voisiko gospel sopia myös Lightboxerin musiikkiin.
Oli mielenkiintoista sovittaa yhteen suuri gospelkuoro ja jazz-kvintetti ja testata kuinka gospel istuu soittamaamme rytmimusiikkiin. Mielestäni yhteistyö onnistui todella hyvin, sanoo Aki Haarala.
Sounds of Mercy -kuoron myötä Lightboxerin instrumentaalimusiikki täydentyi kymmenillä laulajilla. Lopputuloksena syntyi levyllinen ilmavaa ja soinnikasta jazzia, johon kuoro tuo kiinnostavan ja hieman yllättävän grooven. Uusimman albumin sävellyksistä vastaavat Aki Haarala ja Markus Holkko, kuten aiemmillakin levyillä.


Lightboxerin debyyttilevy Lightboxer oli Teosto-palkintoehdokkaana heti ilmestyttyään vuonna 2013 ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä. Toinen albumi, Breakwater, ilmestyi vuonna 2015. 
Haaralan ja Holkon lisäksi yhtyeessä soittavat basisti Ville Herrala, kosketinsoittaja Emil Luukkonen ja rumpali Mikko Pöyhönen. Muusikot ovat tuttuja monista jazz- ja soulyhteyksistä ja he ovat soittaneet muun muassa Chisun, Palefacen, Jukka Perkon, Quintessencen,Emma Salokosken, Tuomon ja U-Street All Starsin kanssa.

Sounds of Mercy -kuoron johtaja Jepa Lambert tunnetaan muun muassa lukuisista television musiikkiohjelmista, kuten Elämäni biisi, Voice of Finland ja SuomiLOVE.
Lightboxerin albumin julkaisee Texicalli Records Oy.

Kuuntele @ SPOTIFY

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Texicalli Records Oy (est. 1996) - 100% kotimainen levy-yhtiö

0:00
0:00